середу, 15 квітня 2015 р.

Сьогодні, 15 квітня, відзначаємо Міжнародній день культури. «Культура» в перекладі з санскритського дослівно означає «шанування світла», виражає прагнення до ідеалів, досконалості і пізнання прекрасного. Завдяки мистецтву ми здатні розвиватися як особистість , розуміти свою внутрішню сутність, формувати власне бачення всього, що відбувається навколо. 
Щороку під час святкування Міжнародного дня культури та відпочинку, в багатьох містах влаштовуються урочисті концерти, вечори з музикою, піснями, віршами і танцями.
Ми вітаємо усіх працівників культури з їх професійним святом! Щастя, добробуту та миру Вам! 
18 квітня будемо святкувати Міжнародний день пам'яток та історичних місць. Це свято встановлене Указом Президента України «Про День пам’ятників історії та культури № 1062/99 від 23 серпня 1999 року. 
Важливим складником історичної пам'яті будь-якої нації та народу є культурна спадщина. Українська історико-культурна спадщина величезна, і формувалася вона протягом багатьох століть завдяки різним народам. На території України збереглися сліди кількох культурно-історичних епох. 
 У списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО від України перебувають такі об'єкти:Собор святої Софії з прилеглими монастирськими спорудами, Києво-Печерська Лавра; Ансамбль історичного центра Львова;  Геодезична дуга Струве; Букові праліси Карпат; Резиденція Буковинських митрополитів; Кам'янець-Подільська фортеця; Херсонес Таврійський.

Немає коментарів:

Дописати коментар