четвер, 2 квітня 2015 р.

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги
    Міжнародний день дитячої книги відзначається, починаючи з 1967 року за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального рівня нових поколінь людства.
    Дитяча книга - це результат спільної творчості письменника і художника. "Що це за книга без малюнків?", - казала Аліса з відомої казки Льюїса Керролла. З нею погодяться і діти, і дорослі. Жодна дитина не візьме до рук книжку без ілюстрацій: адже вони розкривають малюкові зміст твору ще тоді, коли він не вміє не лише читати, але й говорити. Цікавим є той факт, що література для дітей часто приводила у захват і дорослих. Сама королева Великобританії зачитувалася "Пригодами Аліси в Країні чудес", насолоджуючись вільною грою фантазії і гумору. 
   Але й казки ніхто не відміняв. І найвидатнішим казкарем усіх часів, напевно, залишиться Ганс Крістіан Андерсен, 210 років від дня народження якого, ми сьогодні святкуємо.
Не дарма Міжнародний день дитячої книги обраний саме в день його народження, адже світову славу автору принесли саме його казки, в яких поєднується романтика та реалізм, фантазія та гумор. З-під його пера вийшло понад 150 казок та історій. Та і біографія Андерсена нагадує казку, особливо якщо з довірою поставитися до його розповіді про себе в двох великих за обсягом мемуарних нарисах "Казка мого життя".

Немає коментарів:

Дописати коментар