понеділок, 1 червня 2020 р.

День захисту дітей

Права дитини - це обов'язки дорослих перед дитиною. Лише від дорослих залежать комфорт, розвиток, та  формування дитини в особистість.  Історія Томаса Едісона - це яскравий приклад порушення прав маленького хлопчика з боку вчителів і неймовірний захист його прав матір'ю!

Одного разу один маленький хлопчик повернувся додому зі школи і передав матері лист від вчителя зі школи, яку він три місяці тому почав відвідувати. Ні з того ні з сього мама раптом почала плакати, а потім зачитала лист синові вголос: «Ваш син — геній. Ця школа дуже мала і тут немає вчителів, здатних його чомусь навчити. Будь ласка, вчіть його самі».
Багато років після смерті матері він переглядав старі сімейні архіви і натрапив на цей лист. Він відкрив його і прочитав: «Ваш син — розумово відсталий. Ми не можемо більше навчати його в школі разом з усіма. Тому рекомендуємо вам вчити його самостійно вдома».

Хлопчика звали Томас Едісон і до того часу він вже став одним з найбільших винахідників століття.
Едісон проридав кілька годин поспіль. Потім він записав у свій щоденник: «Томас Алва Едісон був розумово відсталою дитиною. Завдяки своєї героїчної матері він став одним з найбільших геніїв свого століття».


https://nus.org.ua/articles/dvadtsyat-porad-batkam-pro-te-yak-vyhovaty-uspishnyh-ditej/

Немає коментарів:

Дописати коментар