четвер, 26 лютого 2015 р.

Українська земля завжди була щедрою на таланти. Композитори, актори, драматурги, художники, літератури, архітектори... Ці люди - золотий фонд української нації.
Сьогодні мова піде про жінку-письменницю, жінку-легенду, жінку-символ. Ось у таку пору, 25 лютого 1871 року, народилася Лариса Петрівна Косач (Леся Українка). Це ніжне і дзвінке ім'я належить до найвеличніших імен нашого народу. Маленька Леся була дуже обдарованою і веселою дитиною, в 6 років навчилась вишивати, любила співати і танцювати, вміло грала на фортепіано.
А ще Леся разом із родиною шанували українські традиції. Одного разу, вони всією сім'єю пішли до річки подивитися хрещення води. Там Леся застудила ніжки і заслабла. Хвороба не дала дівчинці ходити до школи, але завдяки своєму характеру, наполегливості і працьовитості здобула глибокі і різносторонні знання. Вона знала німецьку, французьку, грецьку і латинську мову, пізніше вивчила ще й англійську, італійську, польську, болгарську та іспанську мови. Багато творів зарубіжної літератури українці змогли прочитати саме завдяки її вмілому літературному перекладу. Прожила Леся Українка всього 42 роки, але її життя - приклад великої віри, тяжкої праці, незламного характеру і є взірцем великої любові до рідної землі та українського народу.
Сьогодні ми познайомились із творчістю Лесі Українки, сплели віночок із її віршів, послухали та обіграли мудру казку "Біда навчить". 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар