пʼятницю, 24 липня 2020 р.


Цікаві історії про відомих людей.
Ось така історія трапилася 
з відомим німецьким письменником Францем Кафкою:
Кожного дня він прогулювався одним із парків  Берліна. Одного разу письменник зустрів там дівчинку, вона гірко плакала, бо загубилася її найкраща подруга - порцелянова лялька.Франц пожалів крихітку і запропонував їй свою допомогу. Іграшку чоловік, звичайно ж, не знайшов, але на те він і письменник, тому наступного дня, коли вони зустрілися Кафка  розповів дівчинці, що довго шукав ляльку, але знайшов лише листа від неї, і відразу ж його зачитав .  "Будь ласка, не засмучуйся моєю відсутністю,  - Я поїхала  подорожувати, щоб побачити світ! Буду писати тобі про всі свої пригоди." 
Наступні декілька тижнів вони зустрічалися у парку, і письменник читав дівчинці нові листи, в яких лялька у барвах описувала  свою подорож, розповідала про цікаві місця де вона побувала. 
Невдовзі Францу Кафці потрібно було покинути Берлін і відправитися до Відня. Письменник розумів, що , можливо, більше ніколи не побачиться з дівчинкою, тому він купив для неї нову ляльку.  Вона була зовсім не схожа на ту, яку загубила дівчинка, тому біля неї лежала записка: "Подорожі дуже змінили мене"


Немає коментарів:

Дописати коментар